Inschrijven in onze school

Onze school ligt op het Antwerps grondgebied. Daarom gelden ook bij ons de inschrijvingsregels van Antwerpen.
Ouders kunnen hun kinderen pas inschrijven nadat zij hen eerst elektronisch hebben aangemeld.
Wie reeds een kind op school heeft, kan dit voor broertjes of zusjes eerder doen.
Meer infromatie vind je op meldjeaan.antwerpen.be.

Wie op dit ogenblik op onze school zit, blijft automatisch ingeschreven.
Het nieuwe systeem geldt enkel voor kinderen die volgend schooljaar naar onze school willen komen.
Kinderen die al een broer of zus op school hebben, hebben voorrang. De ouders moeten hun kind wel aanmelden.
Op onze school is er in iedere klas plaats voor maximum 26 leerlingen.
90 % van de beschikbare plaatsen worden toegekend op basis van het afstandscriterium (woonplaats of werk); 10% op basis van het aanmeldingsmoment. Het criterium “tijd” of “het moment van aanmelden” vervalt dus in de nieuwe procedure.

Ook wie later aanmeldt binnen de periode, maakt evenveel kans.

Voor meer informatie kan u altijd terecht op het secretariaat van onze school.

Open schooldag

De Ekerse openschooldag voor nieuwe ouders vindt dit jaar plaats op maandag 1 februari tussen 10 en 12 uur en 14 uur en 16 uur.

Ook op onze school bent u dan welkom!

Presentatie van de studiewijzer voor ouders

Hier vind je een presentatie van de studiewijzer rond het aanmelden en toekennen van een school.